Zienergie  »  CO2 reductie  »  Energy battle
Universiteit Twente pakt CO2-reductie in keten aan

Al sinds 2014 stelt de Universiteit Twente (UT) jaarlijks haar...

Energy battle

Heeft u ambities als het gaat om reductie van energie en CO2? En wilt u uw medewerkers bewuster maken van hun eigen energieverbruik op de werkvloer? Dan is de Energy Battle een interessant instrument voor u! Een wedstrijd tussen medewerkers waarin ze worden uitgedaagd zo veel mogelijk energie te besparen in hun eigen huis.

Wat is de Energy battle?

Bij de start van de wedstrijd krijgen de deelnemers een Wattcher mee naar huis. Thuis proberen zij met hun gezin in 6 weken tijd zoveel mogelijk stroom te besparen. Met een accesskey krijgen ze toegang tot een speciale bedrijfsspecifieke Wattcher Online omgeving. Wekelijks ontvangen de deelnemers een email met onder andere bespaartips. 

Elke week vullen de deelnemers de meterstanden in (deze kan afhankelijk van de wensen van de klant, ook automatisch verzonden worden) en wordt de tussenstand uitgerekend. Deelnemers kunnen de besparingen en energieverbruiken onderling vergelijken. Tijdens de wedstrijd is ook zichtbaar wat de gemiddelde besparing is van de gehele groep. Na 6 weken wordt de eindstand bepaald.

Eventueel kunnen verschillende (afdelings-)teams worden samengesteld die onderling ook nog tegen elkaar strijden. Het team bestaat inclusief aanvoerder uit 5-10 leden.

Bij energiebespaarwedstrijden in het verleden zijn deelnemers erin geslaagd gemiddeld een totale besparing van 15% te behalen, de individuele besparingen liepen op tot meer dan 50%!

Wat doet Zienergie voor u?

Zienergie helpt u bij de organisatie van de Energy Battle. Hierbij instrueren wij de deelnemers, zorgen we dat de online omgeving wordt ingericht en geven we feedback op de (tussen)resultaten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie? Neemt u dan contact op met de adviseurs van Zienergie.
Referenties

Contact
Sander Zondervan
Adviseur
0182 - 541 484
s.zondervan@zienergie.nl


Janjoris van Diepen
Adviseur
0182 - 541 484
j.vandiepen@zienergie.nl