Zienergie  »  Nieuws  »  Winnaar Mobiliteitsbattle Zwolle...
Van Lente Systeemintegratie start met besparen via de CO2-footprint

Van Lente Systeemintegratie uit Deventer heeft haar...

Winnaar Mobiliteitsbattle Zwolle – Kampen 2015 bekend: Thorbecke BV


Wethouder Van As maakte donderdag 24 maart 2016 bekend welk team de Mobiliteitsbattle Zwolle – Kampen 2015 heeft gewonnen. Het adviesbureau Thorbecke BV uit Zwolle bleek de absolute winnaar en ging er met de beker vandoor. Met een team van 10 adviseurs zijn zij er afgelopen half jaar in geslaagd het slimst te reizen door hun reisgedrag aan te passen. 

De teams van Unica, Breman, Lyempf, ICSadviseurs, Rabobank IJsseldelta en Thorbecke hebben een half jaar lang gestreden voor wat ze waard waren. Zoveel mogelijk brandstof besparen en de spitsmijden, dat was de opdracht. Deze 62 deelnemers heb samen ruim 925.000 kilometer afgelegd. Met alle tips om bewuster te rijden en vaker de auto te laten staan heeft dit geresulteerd in een gemiddelde brandstofbesparing van 9,4%. Oftewel een besparing op de brandstofkosten van € 7.250.

Individuele winnaar

Naast het winnend team is er natuurlijk ook een individuele winnaar. Peter van de Streek, één van de bestuursleden van Stichting Duurzaam Ondernemen Regio Zwolle (DORZ) is de beste individuele deelnemer. Hij gaat naar huis met heuse Roetz-Bike. Deze moderne stadsfiets worden in een sociale werkplaats gemaakt, waarbij gebruik wordt gemaakt van gerecyclede frames. Van de Streek kan dus heel duurzaam en spitsmijdend de zomer tegemoet.

Bekendmaking: najaar 2016 nieuwe Mobiliteitsbattle van start

Meer mensen die slimmer gaan rijden. Dat is het motto. Na dit succes ligt een nieuwe editie van de Mobiliteitsbattle natuurlijk voor de hand . Beter Benutten Zwolle Kampen Netwerkstad en duurzaamheidsadviesbureau Zienergie slaan opnieuw de handen in één. Dit najaar start een nieuwe editie om nog meer brandstof te besparen en de spits te mijden. Zo wordt ook de bereikbaarheid op het wegennet in de regio verbeterd. “We hopen nieuwe organisaties voor de editie te mogen verwelkomen, de inschrijving is nu geopend! De motivatie en het enthousiasme dat de deelnemers uit deze Battle halen is uniek.”, zegt Sander Zondervan, één van de projectleiders van de Mobiliteitsbattle. 


Referenties
Contact Vestiging Zwolle
Dokter Stolteweg 2
8025 AV ZWOLLE

Tel: 038-853 13 95

Postadres
Postbus 10055
8000 GB ZWOLLE

Vestiging Gouda
Meridiaan 61
2801 DA Gouda

Tel: 0182 - 541 484
Fax: 0182 - 541 489

Postadres:
Postbus 23
2800 AA GOUDA

Email
info@zienergie.nl