800 bedrijven gecertificeerd op de CO2 Prestatieladder

Met de certificering van Raedthuys Pure Energie, klant van Zienergie, zijn er inmiddels 800 bedrijven gecertificeerd volgens de CO2 Prestatieladder. De 800 certificaten staan garant voor ruim 2.800 gecertificeerde bedrijven. Dat heeft de SKAO bekend gemaakt.

Daarmee blijft de CO2 Prestatieladder het snelst groeiende duurzaamheidscertificaat van Nederland. Elke week komt er een nieuwe gecertificeerde organisatie bij. Sinds de introductie van het certificaat in 2009 heeft het zich sterk ontwikkeld. Waar het eerst met name bedrijven uit de infra sector waren die de ladder betraden, tegenwoordig is er een veel grotere diversiteit aan sectoren onder de gecertificeerde bedrijven. Zo zien bedrijven uit de sectoren transport, industrie en facilitaire dienstverlening de CO2-Prestatieladder als hét instrument om aan structurele CO2-reductie te werken.

De meeste bedrijven zijn gecertificeerd op niveau 3, maar er komen steeds meer bedrijven bij die doorgroeien naar niveau 5. Dit is het meest ambitieuze niveau van de ladder. Op dit niveau moeten bedrijven onder meer een actieve rol nemen in het reduceren van CO2 in hun keten.

Bent u ook op zoek naar een manier om gestructureerd CO2 te besparen en wilt hier hierover duidelijk kunnen communiceren naar klanten, leveranciers en medewerkers? Dan kan de CO2 Prestatieladder een passend instrument voor uw organisatie zijn. Neem contact op met adviseur Sander Zondervan om de mogelijkheden voor uw organisatie in kaart te brengen.

Meer weten?
Meer weten over de CO2 prestatieladder?