Biohorma BV winnaar MVO Award Regio Zwolle 2017

Biohorma BV winnaar MVO Award Regio Zwolle 2017

Biohorma BV uit Elburg is de winnaar van de MVO Award Regio Zwolle 2017 geworden. Dat is bekend geworden tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW Regio Zwolle en MKB Regio Zwolle. Biohorma, producent van de welbekende A. Vogelproducten, is daarmee de opvolger van BMA Ergonomics (het huidige Flokk) die twee jaar geleden met de prestigieuze prijs aan de haal ging. Zienergie adviseur Sander Zondervan heeft de jury van de Award inhoudelijk begeleid bij dit traject.

Kundige jury

De MVO Award Regio Zwolle wordt tweejaarlijks georganiseerd door Stichting Duurzaam Ondernemend Regio Zwolle (DORZ). De deskundige jury werd dit jaar gevormd door:

  • Annemieke Traag (voorzitter), gedeputeerde energie, milieu en Europa voor de Provincie Overijssel;
  • Laurens de Lange, voorzitter VNO-NCW Regio Zwolle en commercieel directeur van Unica Groep;
  • Edwin Peterman, bestuurslid MKB Regio Zwolle en eigenaar HAED;
  • Inge Grimm, lid College van Bestuur Christelijke Hogeschool Windesheim;
  • Ellen Zandveld, business controller bij Flokk, winnaar MVO Award Regio Zwolle 2015;
  • Bram van de Kam, bestuurslid DORZ en advocaat bij Benthem Gratama advocaten

Vanuit zijn specialistische kennis over MVO heeft Zienergie adviseur Sander Zondervan de jury ondersteund bij het duiden en beoordelen van de MVO-initiatieven van alle deelnemers.

Pitches en bedrijfsbezoeken

De MVO Award Regio Zwolle 2017 kende een recordaantal van ruim 60 nominaties. Een signaal dat MVO leeft in de regio! Op basis van de nominaties werden zes halve finalisten uitgekozen, die hun MVO-verhaal konden pitchen tijdens een bijeenkomst bij Hogeschool Windesheim. Vervolgens zijn Biohorma, Houtwerk Hattem en Scania Production als finalisten geselecteerd. Deze bedrijven zijn door de jury bezocht om te komen tot een eindoordeel.

Inspiratie en enthousiasme

Algemeen directeur Edwin Stoel van Biohorma kreeg de bijzondere MVO Award bokaal uitgereikt door juryvoorzitter Annemieke Traag. Haar toelichting op het eindoordeel van de jury: “De jury heeft de prijs toegekend aan Biohorma, omdat het bedrijf uitblinkt als het gaat om de integrale invulling aan people, planet en profit. Daarnaast is de manier waarop medewerkers worden betrokken bij het MVO-verhaal origineel en succesvol te noemen. Het sprak de jury ook zeer aan dat Biohorma via de A. Vogeltuinen vele mensen buiten haar organisatie kan inspireren”

Ook met MVO aan de slag?

Het wordt voor steeds meer organisaties relevant om snel en concreet invulling te geven aan MVO. Bent u ook een bedrijf dat graag verder wil met MVO, maar nieuwsgierig naar welke route de juiste is? Zienergie kan u hierbij ondersteunen. Neem contact op met Sander Zondervan via 038 – 853 13 95 of gebruik het contactformulier.