Gevolgen CO2-beprijzing: Goede voorbereiding is het halve werk

De CO2-beprijzing is in zicht, daarom is het verstandig om nu al te beginnen met een volledige administratie.

Nederland heeft zich aangesloten bij de ‘Carbon Pricing Leadership Coalition’. Op dit moment is de marktprijs voor een ton CO2-emissie €5. Dat is veel te laag voor een effectief instrument. De werkelijke prijs van een ton CO2, op basis van de schade die deze aandoet op onze leefomgeving, wordt rond de €136 geschat. De kans is reëel dat de marktprijs op termijn ook in die buurt komt te liggen.

Ondernemen is vooruitdenken

Als ondernemer in Nederland is er nu nog niet zoveel van te merken, maar ondernemen is vooruitdenken. Om u voor te bereiden, is het aan te raden om hier nu al over na te denken bij te maken beslissingen voor te nemen investeringen. Het is handig alvast te wennen aan de prijzen en alles wat nu al wordt geïnvesteerd om uitstoot in de toekomst te voorkomen scheelt dan in de uitgaven.

CO2 Footprint

De eerste stap om CO2 beprijzing te integreren inuw organisatie, is het opstellen van de CO2 Footprint. Hiermee krijgt u inzicht in alle CO2 emissies van uw organisatie en daarmee ook de eventuele CO2-kosten die hiermee samenhagen. De resultaten van de CO2 Footprint helpen u ook besparingsdoelstellingen te formuleren.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem contact op met ons op via 0182 – 541 – 484 of maak gebruik van het contactformulier.