Zienergie helpt organisaties bij energielabeling
Bewuste medewerkers?
Doe de Energy Battle en daag ze uit!
0
jaar ervaring
0
Succesvolle projecten
0 %
Minder uitstoot
0
Ton CO2 bespaard

Wat is de Energy battle?

Heeft u ambities als het gaat om reductie van energie en CO2? En wilt u uw medewerkers bewuster maken van hun eigen energieverbruik op de werkvloer? Dan is de Energy Battle een interessant instrument voor u! Een wedstrijd tussen medewerkers waarin ze worden uitgedaagd zo veel mogelijk energie te besparen in hun eigen huis.

Bij de start van de wedstrijd krijgen de deelnemers een Wattcher mee naar huis. Thuis proberen zij met hun gezin in 6 weken tijd zoveel mogelijk stroom te besparen. Met een accesskey krijgen ze toegang tot een speciale bedrijfsspecifieke Wattcher Online omgeving. Wekelijks ontvangen de deelnemers een email met onder andere bespaartips.

Elke week vullen de deelnemers de meterstanden in (deze kan afhankelijk van de wensen van de klant, ook automatisch verzonden worden) en wordt de tussenstand uitgerekend. Deelnemers kunnen de besparingen en energieverbruiken onderling vergelijken. Tijdens de wedstrijd is ook zichtbaar wat de gemiddelde besparing is van de gehele groep. Na 6 weken wordt de eindstand bepaald.

Let the battle begin

Eventueel kunnen verschillende (afdelings-)teams worden samengesteld die onderling ook nog tegen elkaar strijden. Het team bestaat inclusief aanvoerder uit 5-10 leden. Bij energiebespaar wedstrijden in het verleden zijn deelnemers erin geslaagd gemiddeld een totale besparing van 15% te behalen, de individuele besparingen liepen op tot meer dan 50%!

Bernhard vertelt:

“De Energy Battle is een geweldige manier om duurzaamheid te laten leven op de werkvloer. Het begint misschien als een spel, maar gaandeweg begint de boodschap steeds beter door te dringen bij medewerkers.”

“Wij helpen u bij de organisatie van de Battle, begeleiden de deelnemers en zorgen dat de online omgeving wordt ingericht. Daar zijn alle resultaten we vinden, voorzien van opbouwende feedback.”

Ik ga er voor!

En energie te besparen?.